Die duurzame filosofie doortrekken naar de rest van ons pand en samenwerken met lokale bedrijven voor de afwerking en inrichting ervan, was dan ook een evidentie.
Zo werd de oude, verweerde lessenaar die nu dienstdoet als ontvangstmeubel, nog met de hand gemaakt door dé Louis Dox, de overgrootvader van Annelies. Dox begeleidde ons ook in onze keuze van meubilair, stoffen en kleurkeuze. De prachtige mid-century stoelen bijvoorbeeld, die we konden redden uit de vroegere Rekenkamer, hadden oorspronkelijk een knalrode zitting en werden overtrokken met een grijze tweedstof door Inge Dox, Annelies’ tante. Lemcool, nog een Liers bedrijf, leverde de koelkasten. De esthetische wand die je in de inkomhal ziet, bestaat uit allerlei soorten recupglas – waaronder kathedraalglas – een creatie van Onbetaalbaar, een makerscollectief uit Gent. Ons oude servies recycleerden we samen met Studio Beton tot een soort unieke terrazzo voor op onze bestekwagentjes en ook de microbetonvloer en de strakke 3D-geprinte wasbakken in de toiletten zijn van hun hand.
De naam NEON is een verwijzing naar de vroegere neo-normaalschool, maar staat evengoed voor het ‘nieuwe normaal’ waar we naar streven.”